Ingrediente:
- 500 g pișcoturi
- 250 g mascarpone
- 2-3 fiole esență de rom
- 300 ml cafea tare
- 2-3 linguri lichior de vișine (așa am pus eu)
- 3 gălbenușuri de ou
- 150 g frișcă
- 3 linguri zahăr
- o lingură cacao
Preparare:
Crema: Cele 3 gălbenușuri de ou și zahărul se amestecă cu mixerul până își schimbă culoarea și devine ca o cremă. Peste această cremă se pune brânza mascarpone, se mai amestecă până se încorporează și apoi se pune frișca bătută spumă. Aceasta este crema, care după preparare se pune la rece 30 de minute.
Între timp preparăm cafeaua tare. După ce se răcește punem esența de rom și lichiorul de vișine.
Când și crema este gata montăm prăjitura. Pișcoturile se înmoaie doar puțin în cafea și se așează unul lângă altul pe platou, acesta fiind primul strat al prăjiturii peste care întindem și primul strat de cremă. Și tot așa până terminăm pișcoturile și crema. Ultimul strat al prăjiturii trebuie sa fie de cremă peste care presărăm cacao.
Aceasta este prăjitura care vă asigur că este delicioasă și fină de asemenea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Ce parere ai?