Există o varietate de rețete de salată orientală, eu astăzi o să vă prezint varianta mea (una dintre ele). Este ușor de preparat, răcoritoare, rapidă, gustoasă, sănătoasă și de post.
Ingrediente:
- 4-5 cartofi
- o ceapă albă sau roșie (în funcție de preferințe)
- 2-3 castraveți murați
- ulei
- sare
- piper
- leuștean
- oțet
- muștar
Preparare:
Cartofii se spală și se fierb în coajă circa 25-30 minute, se scurg de apă, se lasă puțin la răcit, se
curață de coajă și se taie cubulețe.
Castraveții se taie cubulețe. Ceapa se toacă marunt și se amestecă împreună cu celelalte ingredientele tăiate. Separat preparam dressing-ul din: o lingură de muștar, 1-2 linguri ulei, o lingură de otet, sare, piper, leuștean și îl punem peste salată. Amestecam bine și aranjăm pe farfurie în funcție de preferințe, creativitate și inspirația de moment. Eu am optat pentru morcovi murați și ceapă verde.
Castraveții se taie cubulețe. Ceapa se toacă marunt și se amestecă împreună cu celelalte ingredientele tăiate. Separat preparam dressing-ul din: o lingură de muștar, 1-2 linguri ulei, o lingură de otet, sare, piper, leuștean și îl punem peste salată. Amestecam bine și aranjăm pe farfurie în funcție de preferințe, creativitate și inspirația de moment. Eu am optat pentru morcovi murați și ceapă verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Ce parere ai?