sâmbătă, 4 aprilie 2015

Chec cu nuca de cocos si stafide


Ingrediente:
  • 6 ouă 
  • 250 g zahăr
  • stafide
  • 20 g fulgi nucă de cocos
  • 1-2 linguri ulei
  • 10 linguri de apă
  • 14 linguri făină
  • 1 lingură cacao
Preparare:

Zahărul se amestecă împreună cu apa se se pun pe foc până se topește zahărul și clocotește puțin. Între timp se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă. După ce au fost bătute spumă peste ele se pune treptat (în ploaie) zahărul topit, fierbinte. Peste gălbenușuri se pune uleiul și se amestecă până devine ca o pastă și se adaugă tot în ploaie peste albușuri și continuăm să batem.
În amestecul obținut încorporăm făina treptat și amestecăm ușor. După ce devine ca o pastă uniformă adăugăm stafidele, nuca de cocos și cacaoa.
Punem la cuptor aproximativ 30-35 de minute. Eu l-am copt într-o tavă întinsă, dar poate pus și în clasica tavă pentru chec. Compoziția este pentru două checuri.
Se servește cald sau rece în funcție de preferințe. Este ideal dimineața la cafea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce parere ai?